vineri, 4 noiembrie 2011

Ciocolata neagra este sanatoasa


Ciocolata neagra este sanatoasa

Ciocolata neagra are unele beneficii asupra sanatatii care nu se regasescsi in alte sortimente.


1. Ciocolata neagra scade tensiunea

Ciocolata neagra - nu cea alba si nici cea cu lapte - scade presiunea ridicata a sangelui. Acest lucru a fost descoperit de medicul Dirk Taubertsi colegii sai de la Universitatea din Cologne, Germania. Studiul a aparut  in "The Journal of the American Medical Association".Asta nu inseamna ca trebuie sa mancati ciocolata in exces. Specialistii spun ca persoanele care au atins o anumita varsta si care au problem cu presiunea ridicata a sangelui pot recurge la acest supliment neobisnuit. Insa va trebui sa echilibrati excesul de calorii continutde ciocolata mancand alte alimente slab calorice.


Antioxidantii din ciocolata neagra

Ciocolata neagra - dar nu cea cu lapte sau ciocolata neagra consumata cu lapte - este un potential antioxidant, declara medicul Mauro Serafinide la "Italy's National Institute for Food and Nutrition Research" din Roma. Antioxidantii infuleca radicalii liberi si moleculele distructivecare sunt implicate in aparitia bolilor de sange si a altor afectiuni."Descoperirile noastre indica faptul ca laptele poate anula absorbtia de antioxidanti din ciocolata si, prin urmare, anuleaza benficiile asupra sanatatii care pot deriva din consumul moderat de ciocolata neagra
Studiile

Echipa doctorului Taubert a desemnat sase barbati si sapte femei cu varste cuprinse intre 55 si 64 de ani. Toti au fost diagnosticati cu presiune ridicata a sangelui, in medie. Timp de doua saptamani, ei au mancat zilnic 100 degrame de bomboane de ciocolata si au fost rugati sa contrabalanseze cele 480 de calorii cu alte alimente slab calorice. Jumatate din pacienti au mancat ciocolata neagra si jumatate au mancat ciocolata alba. Cei careau mancat ciocolata neagra au avut o scadere semnificativa a presiunii sangelui.  Cei care au consumat ciocolata alba nu au inregistrat nici o imbunatatire.

In cel de-al doilea studiu, echipa lui Serafini a desemnat sapte femei sanatoase si cinci barbati sanatosi cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani. In zile diferite ei au mancat 100 de grame de ciocolata neagra,100 de grame de ciocolata neagra cu un pahar de lapte sau 200 de grame deciocolata cu lapte. O ora mai tarziu, cei care au mancat doar ciocolata neagra au absorbit intreaga cantitate de antioxidanti din organism, plus un ridicat nivel de epicatechina, un compus special continut de ciocolata. La cei care au consumat ciocolata cu lapte, nivelul de epicatechina era foarte scazut.

2. Ciocolata pentru presiunea sangelui: cea neagra este cea mai buna

Ce este cu ciocolata neagra? Este vorba de planta phenol, mai exact,arborele de cacao. Componentele acesteia sunt recunoscute pentru scaderea presiunii sangelui. Ciocolata produsa in Europa este mult mai bogata in phenoli de cacao decat cea produsa in Statele Unite. Daca vrei sa opregatesti in casa, nu uita: cu cat ciocolata este mai neagra, cu atat este mai sanatoasa.

Nu uita sa contrabalansezi consumul de calorii. Doar 100 de grame deciocolata neagra poate contine 531 de calorii.
Sfat: nu inlocui alimentele sanatoase cu ciocolata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu